onsdag 16 maj 2018

Lån till begagnad bil

Kolla upp bilen

När du har bestämt dig för vilket fordon eller vilken bil du är intresserad av att köpa till dig eller till ditt företag är det viktigt att göra detta i ett antal steg så att du inte köper förhastat. ett begagnat fordon kan vara en dyr kostnad för ditt företag och för din egen plånbok om du driver en enskild firma. Du skall därav vara noggrann att först kolla upp fordonet i fråga och först och främst se vem som äger bilen? 

Att kontrollera ägaren så att det stämmer med den som faktiskt säljer bilen är såklart jätteviktigt! Därefter bör man kontrollera själva bilen i fråga med de tjänster som finns som tillhandahåller bilrapporter och register över bilar. Här finns tjänster som bland annat Carfax, Biluppgifter och Transportstyrelsen. Alla tjänster som kan delge denna typ av uppgifter gör detta från svenska vägtrafikregistret som tillhandahåller all denna information om registrerade fordon i hela Sverige.

Värdera din bil

När du har kollat upp bilen och sett över den data som du är intresserad av är det dags att kolla upp värdet på bilen. Detta kan du göra genom att söka på liknande bilar och se vad dem har kostat och därav få ett ungefärligt pris. Det finns även tjänster där du bara skriver in regnummer och får en gratis bilvärdering direkt i din mobil eller dator. Dessa tjänster är bra och håller god kvalitet.

Finansiera ditt köp

När du nu har bestämt dig för en bil som du vill köpa är det dags att skaffa fram finansiering till bilen så att du och ditt företag kan köpa den. saknas egna medel vilket är vanligt så får man helt enkelt låna av ett finansbolag eller hos en bank. Skall man låna pengar till en begagnad bil så är det oftast fråga om att man får ta ett privatlån för att det skall fungera. Lånar man däremot till en ny bil så kan man ofta få ett anpassat billån med bilen som säkerhet för lånet. Köper man bil med ett billån behöver man även betala en kontantinsats på ca 20% av det totala beloppet.

Denna ovanstående text handlar om hur du och ditt företag skall göra då ni är ute efter att inhandla en begagnad bil. den tar upp hur man bör gå tillväga innan man skall göra en bilaffär som kan vara en stor affär att göra för ett mindre företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar