Fortsätt till huvudinnehåll

Betala dyra företagskrediter privat

Många gånger kan man som småföretagare få svårt med att hålla koll på sina egna utgifter och firmans. Detta i synnerhet om man innehar en enskild firma, eller endast en F-Skattsedel eftersom den ekonomin ofta är helt sammankopplad med ens egen. Ofta händer det att man nyttjar privata krediter och lån för att inhandla saker till företaget, vilket kan skapa problem. Det är dock inte på något sätt ovanligt att man så att säga lånar ut pengar till sitt eget företag och det är något som går att bokföra helt korrekt och är lagligt.

Om man har samlat på sig många dyrare krediter och mindre lån privat för att täcka de egentliga kostnaderna för firman, kan det vara en god idé att samla lånen genom att ansöka om samlingslån privat.
När du ansöker om att samla alla lånen till ett större, så kan du tjäna mycket pengar på detta genom att få ner räntekostnaderna och amorteringskraven rejält. Du kan enkelt ta ett privatlån för att låna ut till firman och täcka de dyra krediter som firman innehar. Tänk dock på att bokföra lånet korrekt!

Hur samlar jag mina lån och krediter
Du samlar enklast dina lån och krediter genom att kontakta en låneförmedlare online som kan erbjuda dig ett samlingslån från flera aktörer samtidigt. En låneförmedlare har den fördelen att du genom att endast skapa en enda ansökan hos dem får iväg ansökningar till massor av banker och kreditgivare samtidigt som kan ge dig erbjudanden på samlingslån. På det sättet får du ofta bättre villkor eftersom bankerna tävlar om att få dig som kund och du enkelt kan se över olika låneofferter för att välja det bästa lånet för just dina behov.

Fördelar med att ansöka hos låneförmedlare
Det finns flera fördelar med att ansöka om lån hos en låneförmedlare. En av de viktigaste förutom det att du enkelt kan jämföra olika lån, är att de endast tar en kreditupplysning på dig. Bankerna och kreditgivarna delar på ett och samma kreditupplysningssdokument. Detta är en stark fördel eftersom det inte sänker din kreditvärdighet som det skulle gjort om du på egen hand skickade in låneansökan till flera banker samtidigt.

En annan stark fördel är att du tjänar otroligt mycket tid på att ansöka om lån direkt online hos en låneförmedlare. Det kan ta otroligt mycket tid och kraft att ansöka om lån hos flera aktörer samtidigt och gå igenom låneofferter. Hos en låneförmedlare får du ofta flera låneerbjudanden inom bara ett par timmar och kan snabbt fatta beslut som gagnar dig. Att nyttja en låneförmedlare är helt gratis för dig som kund. Låneförmedlaren får betalt av långivaren för denna typen av tjänst. Har man tur kan i band låneförmedlaren till och med bjuda på uppläggningsavgifterna för lånet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny ekonomitidning ser dagens ljus

I dagarna lanseras den nya webbtidningen Ekonomitidningen.se . Tidningen kommer endast att publiceras på internet och kan läsas helt gratis av alla besökare. Inga betalväggar kommer att finnas utan allt finansieras genom annonsering. Tidningens fokus kommer vara att leverera artiklar inom ekonomi och finans med stort fokus på digital ekonomi såsom krypto och fintech. Tidningen kommer att går live i juni 2021 och kommer att utvecklas med tiden. För dig som är ute efter att läsa mer om företagslån kommer säkert att kunna läsa mer om just detta på dennan nya tidningen. Frågor om just mindre lån till nystartade bolag är en het fråga och kommer säkerligen att avhandlas i ett antal artiklar. Ekonomitidningen kommer att släppa artiklar i princip dagligen och kommer skapa såväl eget material som ta in texter från andra journalister och medier. Man kommer att finansieras via annonser som främst är inriktade på native. Ekonomitidningen avser även att skriva information om fordonsekonomi oc

Nya marknader för investeringar

Nya marknader uppstår alltid i investerarsammanhang och de senaste tio åren har det öppnats upp helt nya typer av marknader som troligen kommer kunna att dominera industri och utveckling i många länder i västvärlden och internationellt. Vi talar om enorma marknader som IT, miljöteknik, iGaming , e-handel och avancerad medicinteknik.   Bolag som agerar inom dessa marknadsområden är exempelvis Google, Facebook, Amazon och Apple internationellt.  Vad gäller den miljötekniska utvecklingen så ligger många gamla industribolag i framkant med venturebolag som dessa äger helt eller delvis. Vi kan se till exempel en stark drivkraft hos de gamla svenska skogsindustriföretagen för just detta. I dessa bolag pågår avancerad forskning i hur man skall kunna fasa ut plast, olja och miljöfarliga kemikalier med miljövänliga och klimatsmarta råvaror från skogen.  Inom medicinteknik och vård pågår det en ständig utveckling av att ta fram nya produkter och läkemedel för en växande och åldrande befolkning. H

Att köpa bil till sitt företag

Om du skall köpa bil till ditt företag är det vettigt att först kontrollera vilken bil du önskar inneha genom att söka biluppgifter av olika slag. Detta för att vara säker på att du köper rätt typ av bil till ditt bolag och inte en bil du kommer behöva sälja inom en snar framtid. Det är nämligen på det viset att ett bilköp är en kostsam investering i många fall dels gällande själva inköpskostnaden, men även i form av försäkringar, drivmedel, skatter och underhållning. Beroende på vilken typ av bil just du behöver i företaget uppstår olika kostnader. För en del företag krävs det större bilar med förmågan att ta tung utrustning, rent av en liten lastbil. För andra företag som endast behöver bilen för lättare persontransporter kan det fungera fint med en vanlig personbil av något slag. Vad du än är ute efter är det en god idé att först gå igenom hur bilen skall nyttjas och till vad den skall användas. Man bör även se över kostnadsläget. En bil kan kosta relativt mycket pengar att inneh