Fortsätt till huvudinnehåll

Betala dyra företagskrediter privat

Många gånger kan man som småföretagare få svårt med att hålla koll på sina egna utgifter och firmans. Detta i synnerhet om man innehar en enskild firma, eller endast en F-Skattsedel eftersom den ekonomin ofta är helt sammankopplad med ens egen. Ofta händer det att man nyttjar privata krediter och lån för att inhandla saker till företaget, vilket kan skapa problem. Det är dock inte på något sätt ovanligt att man så att säga lånar ut pengar till sitt eget företag och det är något som går att bokföra helt korrekt och är lagligt.

Om man har samlat på sig många dyrare krediter och mindre lån privat för att täcka de egentliga kostnaderna för firman, kan det vara en god idé att samla lånen genom att ansöka om samlingslån privat.
När du ansöker om att samla alla lånen till ett större, så kan du tjäna mycket pengar på detta genom att få ner räntekostnaderna och amorteringskraven rejält. Du kan enkelt ta ett privatlån för att låna ut till firman och täcka de dyra krediter som firman innehar. Tänk dock på att bokföra lånet korrekt!

Hur samlar jag mina lån och krediter
Du samlar enklast dina lån och krediter genom att kontakta en låneförmedlare online som kan erbjuda dig ett samlingslån från flera aktörer samtidigt. En låneförmedlare har den fördelen att du genom att endast skapa en enda ansökan hos dem får iväg ansökningar till massor av banker och kreditgivare samtidigt som kan ge dig erbjudanden på samlingslån. På det sättet får du ofta bättre villkor eftersom bankerna tävlar om att få dig som kund och du enkelt kan se över olika låneofferter för att välja det bästa lånet för just dina behov.

Fördelar med att ansöka hos låneförmedlare
Det finns flera fördelar med att ansöka om lån hos en låneförmedlare. En av de viktigaste förutom det att du enkelt kan jämföra olika lån, är att de endast tar en kreditupplysning på dig. Bankerna och kreditgivarna delar på ett och samma kreditupplysningssdokument. Detta är en stark fördel eftersom det inte sänker din kreditvärdighet som det skulle gjort om du på egen hand skickade in låneansökan till flera banker samtidigt.

En annan stark fördel är att du tjänar otroligt mycket tid på att ansöka om lån direkt online hos en låneförmedlare. Det kan ta otroligt mycket tid och kraft att ansöka om lån hos flera aktörer samtidigt och gå igenom låneofferter. Hos en låneförmedlare får du ofta flera låneerbjudanden inom bara ett par timmar och kan snabbt fatta beslut som gagnar dig. Att nyttja en låneförmedlare är helt gratis för dig som kund. Låneförmedlaren får betalt av långivaren för denna typen av tjänst. Har man tur kan i band låneförmedlaren till och med bjuda på uppläggningsavgifterna för lånet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den nya digitala ekonomin

Den nya digitala ekonomin påverkar förstås även dig som företagare mycket. Skall du låna pengar till ditt företag gör du till exempel det i dag online. Skall du ta emot betalningar, fakturera och sälja sker det även allt som oftast online för många företag, ja stora som små. Detta gör att du som företagare måste hänga med i svängarna vad gäller den digitala utvecklingen. Ett perfekt sätt att göra detta på är självfallet att läsa bloggar om ekonomi eller tidningar om digital utveckling. Gör man inte detta riskerar man att skjuta sig själv i foten. En bra start är kanske att gå en datakurs om man känner sig mycket ovan med data och internet. Ett bra sätt att fånga upp intressanta saker om den nya digitala ekonomin är att läsa en bra ekonomitidning .

Svenska kortfilmer för företag

Om du driver ett företag kan det vara en god idé att sattsa på att skapa bra innehåll för att nå ut. Ett sätt att nå ut kan vara att skapa svenska kortfilmer och lägga ut på YouTube eller annan plattform som reklam. Många företag använder sig av filmteknik för att hitta nya kunder. Detta behöver heller ej vara så dyrt i dagens läge. Kortare filmer kan i princip spelas in via mobilen och läggas upp direkt på sociala medier. Genom att lägg upp film på social media kan man enkelt skapa en bättre kontakt med målgruppen.Vill man skapa bättre film kan man köpa en kamera för ca 5000-10000 och få riktigt bra kvalitet på sin video. Det är bra om det finns separat ljudingång eftersom ljust ljudupptagningen brukar vara sämre på inbyggda varianter.

Priser på villaolja få företag att byta värmesystem

I dagens läge är det inte många företag som fortfarande använder villaolja för att värma upp sina lokaler. Detta eftersom det helt enkelt blir för dyr att använda sig av. Den senaste tidens prisökningar är heller inte så bra om man fortfarande eldar med olja i sina verksamhetslokaler. Alltfler företag går över till att använda pellets eller koppla in sig på fjärrvärme. Även nyttjande av bergvärme har blivit allt mer populärt bland svenska företagare. Om du formfarande som företagare använder villaolja kan det vara en fördel att se över priset på villaolja för närvarande eftersom det ändras över tid.